Auf die Merkliste
INCI:C12-13 Alkyl Lactate
ester kwasu mlekowego, silny emolient o łagodnym działaniu keratolitycznym, środek solubilizujący; w kosmetykach myjących działa podobnie jak Cocamide DEA, COSMACOL®. ELI to wszechstronny emolient polarny, odpowiedni zarówno do preparatów myjących, jak i do pielęgnacji skóry. Ester ten wykazuje charakterystyczne dla kwasu mlekowego działanie – łagodnie keratolityczne i nawilżające, odpowiednie dla wszystkich rodzajów skóry, od suchej po tłustą.
COSMACOL® ELI wykazuje działanie zagęszczające w układach SLES/betainy oraz działa przeciwpodrażnieniowo. Może być stosowany we wszystkich rodzajach kosmetyków, w tym w liniach przeznaczonych do skóry wrażliwej i atopowej.
COSMACOL® ELI to składnik, który delikatnie redukuje nieprzyjemny zapach, co pozwala na stosowanie mniejszych ilości substancji o takim działaniu w antyperspirantach i dezodorantach.
COSMACOL® ELI jest również stosowany jako składnik zwilżający i dyspergujący w kosmetykach do makijażu.
COSMACOL® ELI wykazuje działanie zagęszczające w układach SLES/betainy oraz działa przeciwpodrażnieniowo. Może być stosowany we wszystkich rodzajach kosmetyków, w tym w liniach przeznaczonych do skóry wrażliwej i atopowej.
COSMACOL® ELI to składnik, który delikatnie redukuje nieprzyjemny zapach, co pozwala na stosowanie mniejszych ilości substancji o takim działaniu w antyperspirantach i dezodorantach.
COSMACOL® ELI jest również stosowany jako składnik zwilżający i dyspergujący w kosmetykach do makijażu.
Zastosowanie
Personal Care
Kosmetyki dekoracyjne, Pielęgnacja włosów, Czyszczenie i stylizacja, Pielęgnacja skóry i ciała